El Consorci del Moianès treballa per fomentar l’ocupabilitat i per potenciar les empreses i emprenedors del territori
Des de principis d’any el Servei d’Ocupació del Moianès (SOM) està gestionant un granvolum d’ofertes de feina procedents, principalment, del sector de Servei a les persones,personal administratiu i d’hostaleria i seguides per la demanda de professionals tècnics ipersonal per a la indústria alimentària, logística, comerç i ramaderia. Concretament s’hangestionat 64 ofertes que, en només tres mesos, ja representen el 37% del total de les ofertesgestionades l’any 2015.Tota aquesta demana i també la difusió constant que s’està fent del es ofertes a travésdel web del Consorci, de les xarxes socials i del butlletí digital, ha contribuït també a augmentarla xifra d’entrevistes a usuaris que estan buscant feina. Durant el primer trimestre ja s’hanrealitzat 829 entrevistes, 105 de les quals han estat a usuaris nous. Amb l’objectiu de facilitar leseines necessàries perquè aquestes persones superin amb èxit el procés de recerca de feina, elConsorci del Moianès programa diferents cursos adreçats a aquest col·lectiu, que es podenconsultar a www.consorcidelmoianes.cat.D’altra banda, des de l’Àrea d’Emprenedoria i Empreses del Consorci, s’ha donatresposta a 74 consultes noves, 34 de les quals són d’emprenedors i 40 d’empreses ja existents.En aquest cas el sector que ha fet més consultes ha estat el de serveis i el turístic, seguit percomerç, construcció, sector primari i secundari.Entre alguns dels projectes que desenvolupa l’Àrea d’Emprenedoria i Empreses, caldestacar el directori Coneixemp (on es poden inscriure les empreses de la comarca per poderpromocionar-se) i el Programa Reempresa, que posa en contacte a persones que volen cedir unnegoci amb d’altres que volen emprendre i que ha permès fer 6 cessions amb èxit, evitant aixíel tancament de les empreses ja existents.En l’àmbit de formació per a les empreses hi ha diferents cursos programats a CanCarner: El 25 d’abril i el 3 de maig es farà el curs “Disseny i implantació del sistemad’autocontrol: prerequisits i APCC”, adreçat a empreses del sector alimentari, per a qui també esfa el curs de “Manipulador d’aliments”, el dia 18 d’abril. I el 28 d’abril s’oferiran eines per poder“Fer un pla d’internacionalització d’una empresa”.Durant tot aquest any el Consorci desenvoluparà diferents accions dins del projecteMOIANÈS 42, que permetran seguir potenciant l’ocupabilitat i la formació. Per a les personesque es troben en situació d’atur es crearan dos itineraris especialitzats en el sector de servei ales persones o en el sector agroalimentari. En ambdós casos es comptarà amb la implicació deles empreses del territori per professionalitzar als participants i oferir-los formació i pràctiques.D’altra banda, per a totes les empreses de la comarca, es duran a terme diferents accionsformatives, assessorament especialitzat i es crearan reunions conjuntes i grups de treball perpotenciar l’activitat econòmica del Moianès i incrementar la competitivitat de les empreses.
El Consorci promociona la comarca del Moianès com a destí turísticAmb l’objectiu de promocionar el destí turístic del Moianès, el Consorci va ser present en elMercat del Ram de Vic, del 18 al 20 de març. Properament també es farà promoció de lacomarca al Be Travel, saló internacional de turisme de Barcelona, del 15 al 17 d’abril, i al’Alicia’t, de Sant Benet de Bages, els dies 29 i 30 d’abril i 1 de maig.D’altra banda, el 14 de març l’Àrea de Turisme del Consorci del Moianès va organitzarel curs “Turisme accessible com a eina competitiva”, que va comptar amb 15 persones delMoianès procedents de diferents empreses del sector turístic i comercial. Durant el taller es vaexplicar l’oportunitat de negoci que representa disposar d’una oferta inclusiva i es va visitarl’allotjament de turisme rural Entre Roures, de Moià, on es prioritza l’accessibilitat,l’adaptabilitat i l’autonomia, i el Centre de Visitants de l’Estany. L’objectiu d’aquestes visites ésque el sector conegui de primera mà els recursos i equipaments de la comarca per tal que cadaestabliment esdevingui punt d’informació i prescriptor del territori.