Collsuspina ja disposa de Mapa del Patrimoni Cultural
La Diputació de Barcelona va lliurar el Mapa de Patrimoni Cultural de Collsuspina a l’Ajuntament, fruit del conveni signat amb el municipi. Amb aquest treball s’han inventariat 159 elements del patrimoni cultural i natural del terme, dels quals el 72 % correspon a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 4 % és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), 5 % documental (fons documentals i d’imatges), 3 % immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 10 % natural (zones d’interès natural i espècimens botànics singulars). Aquest Mapa ha estat realitzat per tècnics de l’Oficina de Patrimoni Cultural i amb la col·laboració de diferents persones del municipi i de l’Ajuntament que han aportat els seus coneixements fruit de la seva recerca.
El Mapa del Patrimoni Cultural local té per objecte la recollida exhaustiva de dades sobre el patrimoni cultural i natural d’un municipi i la seva valoració, permetent així que l’Ajuntament estableixi mesures per garantir la seva protecció i conservació, així com planificar la seva rendibilització social.
L’accés a aquesta versió pública dels Mapes és a través de la web de Diputació de Barcelona – Mapes de Patrimoni Cultural en línia (http://patrimonicultural.diba.cat), o bé a la web dels propis ajuntaments, i els Ajuntaments tenen també accés a la versió restringida.
Actualment hi ha 129 municipis on ja s’ha realitzat el Mapa del Patrimoni Cultural.